29 Aralık 2010 Çarşamba

bakım yapmak için doğal iksirler ...:)

Gönderen happy zaman: 17:05
YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN
Malzemeler:Bir muz Birkaç damla badem yağı
Yapılışı:
Muzu badem yağıyla karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dk kadar saçınızda bıraktıktan sonra maden suyuyla durulayın. Ardından şampuanlayıp saç kremi sürün. 
 
KEPEKLİ DÖKÜLEN YA DA İNCECELEN VE KIRILAN SAÇLAR İÇİN
Malzemeler:Çemen tohumu
Yapılışı:
Çemen tohumlarını çektirin ve geceden suya yatırın. Elde ettiğiniz macunu saç derisine masaj yaparak sürün ve 15-20 dakika bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Bu macun kepek dökülen incelen kırılan saçlar ve kellik gibi sorunlara iyi gelir.
 
DERİNLEMESİNE TEMİZLİK VE PARLAK GÖRÜNÜM İÇİN
Malzemeler:1 fincan taze sıkılmış limon suyu veya sirke
Yapılışı:Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarınıza döküp masaj yaparak iyice yedirin. Ardından saçlarınızı durulayın. Saç kremi sürün ve yıkayın. Bu saçlarınızdaki tüm kiri alır ve saçlarınıza nefis bir parlaklık verir. Bu yöntemi 2 haftadan önce tekrarlamayın.
(sirke kokabilir terlediğiniz zaman o yüzden sadece limon suyunu tavsiye ediyorum ayrıca limon suyu saçı sertleştirir kurduğu zaman dolayısıyla jöle olarak şekillendirmek amacıylada limon suyunu kullanabilirsiniz...)
 
SAÇIN HIZLI UZAMASI İÇİN
Saçlarının uzaması için önce dengeli beslenmeniz gerek. Saçlarınızı kimyasal maddelerden uzak tutun. Bir avakado yarısını, iki adet bıldırcın yumurtasını, iki çorba kaşığı susam yağını karıştırın ve saçınıza boya sürer gibi süünr. Saçınızı strech filmle sarın ve iki saat bekletin.  
 
DİŞLERİN BEYAZLAMASI İÇİN
Malzemeler:Bir tatlı kaşığı öğütülmüş adaçayı, Bir çay kaşığı kabartma tozu.
Yapılışı:
Yukarıda ki malzemeleri karıştırın. Bu karışımla dişlerinizi fırçalayın.
Haftada bir kez olgun çileğe fırçanızı batırıp dişlerinizi fırçalayın.
Böylece hem ağzınız güzel kokar hem de dişleriniz parlar.
 
Bugün saçlarımı bakıma alıyım dedim ama pek bişey bulamadığım için evde hakiki zaytin yağını kısık ateşte ısıttım dumanlar çıkmaya başladı üsünden çok ısıtmışım...balkona koydum biraz dinlendirdim...ısıtmadan önce koyu sarıydı ısıtınca turuncu oldu....sonra onu saç uçlarıma ve diplerime sürtüm sonra ovarak tüm saçıma yedirdim...yarım saat kadar bekletip şampuanlayıp saç bakım kremimi sürdüm...mis gibim oldum mis... 


Share |

0 yorum:

Yorum Gönder

bişimi dicektin??

Related Posts with Thumbnails
 

mutluluklar fabrikası Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez